Ministar Tolušić o PISAK-u, Applaied Ceramicsu i Kul-IN-u „Ovo može biti primjer, zapravo ovo treba biti u medijima svaki dan“

imp

Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK je jedini poduzetnički inkubator ne samo u Sisku nego i u cijeloj županiji. Nastao je unutar tvrke Applied Ceramics, i bitan je instrument za lokalni ekonomski razvoj Siska jer podupire rast i razvoj poduzetnika početnika, obrtnika, te malih i srednjih poduzetnika.

applied_ceramics_sisak

Njegovu važnost za naš grad prepoznao je i tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić obilazeći PISAK. Osim Poduzetničkog inkubatora ministar je obišao i proizvodne pogone Applied Ceramicsa a upoznao je i rad Kulinarskog instituta „Kul IN-a“. Do sada sam o tome samo čitao rekao nam je Tolušić nakon obilaska, a vidjeti ovo je pravo otkriće i dobra priča.
„O tvrtki „Applied Ceramics” sam čitao i gledao, naravno, kroz pisane, elektroničke i svake druge medije, ali ova priča ne samo tvornice, nego priča „Kul IN”- a i „Inkubatora” je meni apsolutno stvarno otkriće i svaka čast onome tko sve to pokreće i radi, znači samom vlasniku, ali i ekipi koja je tu. Ovo može biti primjer, zapravo ovo treba biti u medijima svaki dan. Ima puno ružnih stvari u Hrvatskoj, slažem se, ali ima i puno lijepih i bolje da pišemo o ovakvim stvarima. Ovo je nešto što je, po meni, super priča. Danas imate ovdje djevojku iz Singapura koja je došla u Sisak učiti kako se rade slastice, na primjer, ili imate ovdje u tvornici narudžbe iz cijelog svijeta, a tu su i mlade informatičke nade koje isto tako svoje software prodaju, ne samo u Hrvatskoj, nego u cijeloj regiji i to sve može biti lijepa priča iz Siska i takve trebaju biti.“ – rekao je tehnički ministar Tomislav Tolušić.

najčitanije