Ministar Aladrović u Sisku predstavio nastavak mjere aktivne politike zapošljavanja

mradenovic

251020211635197609.jpeg

Danas je u Sisku je predstavljen nastavak Vladine mjere aktivne politike zapošljavanja, kojom će se teško zapošljive građane angažirati na otklanjanju posljedica potresa.

„520 ljudi će, što produžiti, što na ovaj način dobiti novi posao. Još ću jednom apostrofirati da da ovom području sada imamo 1800 osoba više zaposlenih nego što smo ih imali u ovom razdoblju 2019. i 2020.godine. Kada to usporedimo s podacima na nacionalnoj razini, to su pozitivni trendovi u smjeru ekonomskog oporavka i drago mi je da se tom trendu priključila i Sisačko-moslavačka županija. Danas ćemo prezentirati dodjelu 19 milijuna kuna za zapošljavanje 520 osoba. Želim naglasiti da smo od samog potresa pa do danas,  vrlo aktivno djelovali. Osim samog zapošljavanja dodjelili smo na ovom području za gotovo 3000 poslodavaca mjere za gotovo 15 000 zaposlenika, koje su iznosile gotovo 300 milijuna kuna“, pojasnio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

“Ova mjera je vrlo značajna za našu županiju, jer će se zaposliti naši teško zapošljivi sugrađani. Od ovih 520 osoba, za 515 osoba nadležan je Područni ured Zavoda za zapošljavanje Sisak, a za 5 Područni ured u Kutini”, rekao je župan Ivan Celjak te zaključio kako provedbom ovakve mjere Županija u Vladi ima partnera spremnog na suradnju.

najčitanije