Milanović prikupljao potpise za kandidaturu u Sisku

mradenovic

261020211635228906.jpeg

Predsjednički kandidat Zoran Milanović danas je posjetio Sisak. Nastavio je s prikupljanjem potpisa potpore za svoju predsjedničku kandidaturu te izjavio kako će potpise prikupljati još dva dana.
Milanović je, kako je ranije objavljeno na Facebook profilu Željka Jovanovića, već prikupio više od 10 000 potpisa potrebnih za kandidaturu. Na Gradskoj tržnici, gdje je smješten njegov izborni stožer za sisačko područje, Milanović se zadržao u razgovoru sa simpatizerima, koji su mu svojim potpisima na listi dali potporu. Milanović je, pak, osobno upisivao na listu njihove podatke.
75429702_519317375591006_6922333154720088064_n 76706776_2150224068607769_1858664298688020480_n

Na pitanje novinara kako komentira potporu Branimira Glavaša, koji se potpisao na listu u Osijeku, odgovorio je da je iznenađen tim činom.
“Želim se ograditi od te podrške jer Glavaš nije moje društvo. Mislim da je to poruka Plenkoviću. Radi se o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine, i sud treba utvrditi pravorijek. Tu je najveći problem, nakon događaja 1991. u Osijeku gdje sud treba reći zadnju riječ, što to traje toliko dugo. To je nešto što ću kao budući predsjednik mijenjati, ako budem mogao, barem riječima i pritiskom. Taj postupak još traje i to nije pravo pravosuđe” rekao je Milanović.
Ogradivši se od Glavaševe potpore, predsjednički kandidat Milanović komentirao i kritike aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Zadru, kako je Milanović poznat po svom padu s Patrije i servisu MIG-ova. “Neka ona pokuša skočiti s Patrije na beton s visine od tri metra, pa onda možemo razgovarati. Ovo drugo je već komentirao Kotromanović, koji je pravi ratnik i pravi vojnik i ministar”, rekao je. Ustvrdio je kako je aktualna predsjednica koja se bori za novi predsjednički mandat , “danas bježala od novinara i nije se htjela suočavati s istinom”.
“U kampanji se može malo pretjerivati i nadmudrivati, ali lagati ne smiješ. Ovom se temom nastoji izbjeći razgovor o puno važnijoj temi, a to je činjenica da su dva mjeseca podaci o kriminalu i krijumčarenju oružja zrakoplovima HV-a sakrivani od javnosti, što znači da su dva mjeseca ona i Krstičević to zataškavali. A šutili su jer je procijenjeno da će to štetiti njezinoj kampanji i razotkriti u kakvom se kaosu nalazi sustav”, ustvrdio je Milanović i dodao: “Priče s MIG-ovima su čiste kao djetinja duša. Da aferu novinarka nije isčeprkala, bio bi to slučaj kao sa Trumpom i pomoći Ukrajini. Budući da je ministar obrane nekorektan i neargumentiran, sada moram spomenuti i njega”, izjavio je Milanović te dodao kako bi on kao predsjednik, reagirao i riješio ju istog trenutka kada bi za nju saznao.
Komentirajući arbitražu sa Slovenijom, Milanović je rekao kako Sloveniju vidi kao prirodnog partnera Hrvatske, iako su, ocjenjuje, odnosi sada gori nego ranije. ‘Poznato je da su dvoje predstavnika Slovenije varali, što su i priznali. Prema tome jasno je da je postupak ništavan, dodao je Milanović. Na kraju se i Europska komisija od toga ogradila, SAD je odavno rekao da je postupak propao, pa ćemo morati s njima sjesti i riješiti taj mali problem, zaključio je Milanović zahvalivši građanima na potpisima, kao znaku vjere
Na upit o troškovima kampanje, Milanović je istaknuo da će biti najjeftinija do sada, jer se maksimalno za kampanju koriste društvene mreže, volonteri i dva auta. Do sada, kako kaže, potrošeno nekoliko stotina tisuća kuna.

najčitanije