Metalurški fakultet na Festivalu znanosti

st

Vrijeme, temeljna fizikalna veličina koja obilježava trajanje zbivanja ili razmak između dvaju događaja, tema je s kojom će Metalurški fakultet ove godine sudjelovati na Festivalu znanosti.
U sklopu Festivala znanosti, njegovog 15. izdanja, Metalurški fakultet će sutra, 25. travnja 2017. godine, održati i Dan otvorenih vrata na kojem će sudionici, osim obilaska Fakulteta i laboratorija, moći sudjelovati u radionicama ‘Korozija – tihi ubojica oružja’, ‘Pogled u dubinu metala’, ‘Što je zajedničko gumi, plastelinu i čeliku?’ i ‘Strelica vremena i kockanje’.
Dan kasnije, program se nastavlja u zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla, gdje će profesori s Matalurškog fakulteta u Sisku održati nekoliko prezentacija.
Kako je jedan od partnera ove godine i Gradski muzej Sisak, u petak se program seli tamo – u večernjim satima na rasporedu je predavanje, kao i mogućnost obilaska muzeja.
Finale je u subotu, 29. travnja, na Šetnici Slave Striegla, gdje će od 10 do 16 sati biti održane radionice ‘Korozija – tihi ubojica oružja’ i ‘Simulacija zračnog tunela za ispitivanje solarnih automobila’, zatim izložbe ‘Svevremenski nakit – Sisak od prapovijesti do suvremenosti’ i ‘Mineraloška zbirka Metalurškog fakulteta’, kao i predstavljanje studiranja na Metalurškom fakultetu od strane samih studenata.
Detaljan program Festivala znanosti pronađite ovdje.

najčitanije