Međunarodni dan obitelji u Domu umirovljenika

imp

261020211635255122.jpeg

„Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece“ – slogan je ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, a u svijetu je prvi put obilježen 15.svibnja 1994. godine.
Raznim događajima svake se godine obilježava ovaj dan čime se zapravo prisjećamo, kako je upravo obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući svijet.
Sisačka je gradonačelnica na današnji dan posjetila Dom umirovljenika Sisak – “Bitno nam je sa Siščankama i Siščanima koji su izgradili ovaj grad, koji su sve u čemu mi danas uživamo izgradili bilo od svojih samodoprinosa ili svojih ruku, dati do znanja da cijenimo sve što su napravili i da ih nismo zaboravili. Upravo je Dan obitelji odlična prigoda za to. S njima priča uvijek krene ozbiljno, ali nakon 15 minuta krene pjesma pa kava i zato volim dolaziti ovdje i razgovarati s njima jer duhom su mladi i vitalni i imaju jako puno ideja” – rekla je gradonačelnica.
U današnje vrijeme, kada obitelj vrlo često nema vremena niti uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno osvijestiti si koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi… Svi su oni dio svakog pojedinog ljudskog bića, svi su oni važni u razvoju osobnosti pojedinca, te što kvalitetniju, tolerantniju, povezaniju obitelj imamo, veće su šanse da ćemo odgojiti i kvalitetnije, tolerantnije i povezanije društvo.

najčitanije