Mate Rimac ulaže u Sisak?

imp

261020211635281806.jpeg

Sisak bi u skoroj budućnosti mogao imati i tvornicu automobila.
Naime prošlog je tjedna Sisak posjetio Mate Rimac vlasnik tvrtke Rimac Automobili, i to u potrazi za zemljištem na kojem bi izgradio svoj budući pogon za proizvodnju automobila.
Da se ozbiljno o tome razmišlja potvrdila nam je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček
“Čuli smo da traži zemljište za proširenje svojih pogona i pozvali smo ga. Zadovoljstvo mi je reći da su njegovi utisci o Sisku jako dobri. Dijelom to mogu zahvalii i ekipi iz Applied Ceramicsu gdje sam ga odvela da upozna jednu dobru priču o Gradu, da upozna Pisak i KUL IN. Da vidi Sisak sa jedne druge slike, za razliku od one koja se često plasira u medijima. Sigurna sam da ćemo nastaviti naše razgovore o mogućnostima njegovog dolaska u Sisak.” – kazala je gradonačelnica.

U sklopu posjeta Sisku Mate Rimac je u pratnji gradonačelnice obišao proizvodne pogone tvrtke Applied Ceramics. Nakon predstavljanja područja bivše Željezare Sisak gdje se tvrtka nalazi, direktor Milan Sladojević proveo ih je kroz proizvodni pogon tvrtke te razmjenio različita iskustva u poslovanju. Također su obišli i Kulinarski institut KUL IN u pratnji direktorice Ivane Peleš, te imali priliku vidjeti kako se obrazuju visoki chefovi u Hrvatskoj te probati slastice trenutnih polaznika. Kao jedan od velikih uzora u poduzetničkom svijetu, naročito među start up tvrtkama i inovatorima Mate Rimac nije mogao zaobići niti posjet Poduzetničkom inkubatoru Sisak-PISAK s čijim uvjetima i pogodnostima ga je upoznala voditeljica projekta Krunoslava Kosina-Milutinović.

najčitanije