Masaža ruku – učinkovit način otklanjanja stresa

imp

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ za umirovljenike je u ove tople ljetne dane osmislila još jedan zanimljiv susret. Ovaj put bila je to masaža ruku. Uz stručno vodstvo studentice završne godine Stručnog studija fizioterapije Mirne Butković umirovljenicima su masirali dlanove, prste, ruke, a onima zainteresiranijima i noge i leđa.
„Masaža podrazumijeva razne načine kako tijelo dovesti do određene razine opuštenosti i boljeg osjećaja. Postoji puno različitih masaža gdje je naglasak stavljen na brižni dodir koji je sam po sebi jedan od glavnih pokretača procesa zalječenja. U kombinaciji s vještinama i tehnikama izvedenim kako iz drevnih tako i modernijih pristupa znanosti, može kao rezultat imati brojne povoljne promjene unutar tijela, uma i duha cijele osobe. Masaža se orijentira na više dijelova tijela pa tako i na ruke. Nije svejedno kako će vam ruke izgledati budući da ih je teško sakriti, a i jedan su od pokazatelja starosti. Nebriga može dovesti do neuglednog izgleda. Osim lijepe kože spomenuta masaža može rezultirati i boljom cirkulacijom. Dodir djeluje ljekovito, opušta, pospješuje prokrvljenost i pridonosi osjećaju bliskosti i povjerenja.“ – pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

masaža ruku 2 masaža ruku 3 masaža ruku 4

Partneri na ovom projektu su Dom za starije i nemoćne osobe i Kino klub Sisak. Kao saznajemo slijedeći susret također će biti neobičan: Lubenica & dinja party. Ova aktivnost dio je projekta „MIG III. – Međugeneracijska integracija građana“ koji je financiran sredstvima MDOMSP.

najčitanije