Marko Krička:“Sisak spreman za mogući nadolazeći vodeni val“

imp

Ovo toplo vrijeme prouzročilo je naglo topljenje snijega a to je opet dovelo do rasta vodostaja rijeka na području Hrvatske. Što se tiče našeg sisačkog područja stanje je pod kontrolom i Sisak spremno čeka mogući vodeni val, rekao je to Marko Krička, dogradonačelnik i predsjednik gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

„Grad Sisak je kao i uvijek spremna za borbu protiv elementarne nepogode poplave koja bi se mogla pojaviti na području Siska. Međutim, za sada su prognoze dosta dobre i u narednim danima trebat ćemo samo pratiti koliko će dana biti visoki vodostaj Kupe i Save zbog vodostaja rijeke Odre. S obzirom da grad Sisak najčešće ima problema s rijekom Odrom potrebno je to posebno pratiti i kontrolirati. Do sada smo imali samo dvije intervencije i to tijekom vikenda. Jedna obiteljska kuća i jedan poslovni objekt su se našli u problemima ali ne zbog vodostaja nego zbog topljenja snijega, odnosno zbog brzog punjenja kanala, pa smo to rješavali.“, kaže Krička dodajući kako je danas bila jedna intervencija u poslovnom objektu u Prelošćici i napravljeni su pripremni radovi u Selima.

vatrogasci sela 3 vatrogasci sela 2 vatrogasci sela 1

(fotografije s terena u Selima, snimio Davor Buban)

„Prema svemu sudeći trebalo bi sve u redu. Crne najave koje su bile, ne bi se trebale dogoditi na području Siska. U suradnji s Hrvatskim vodama u idućim danima ćemo pratiti situaciju i ukoliko ne bude nekih obilnih kiša mislim da bi trebalo biti sve u redovnim mjerama i redovnoj kontroli što za naše  vatrogasce, DVD-e i ljude koji se bave time ne bi trebalo biti nikakvih zahtjevih problema.“, kaže Krička.

Zasad je sve pod kontrolom, nasipi uz Kupu i Savu su stabilni, tako da problema ne bi trebalo biti.

naslovna fotografija ( autorica Nada Gašpar)

najčitanije