Malo odmorište ispred OŠ Braća Ribar

mradenovic

Radio Sisak i Grad Sisak u suradnji s Komunalcem i ove godine nastavlja s provedbom malih komunalnih akcija u sklopu projekta „Lajkam Sisak“. Prošle godine akcije su bile usmjerene na uređenje sportskih terena, a ove smo opet aktivni na uređenju okoliša sisačkih osnovnih škola.
„Ove godine smo, obzirom da otvaramo već drugo reciklažno dvorište te da je posljednjih godina naglasak na održivom razvoju i ekologiji, željeli pokazati dobar primjer kroz ovakve male akcije. Uzeli smo bačve koje su djeca oslikala, Komunalac u njih sadi bambus i radimo mala odmorišta ispred škola“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček te dodala kako ovakvim akcijama šaljemo poruku da predmete koje više ne koristimo za jednu, možemo iskoristiti za neku drugu svrhu. Učenici školske eko skupine zasukali su rukave i oslikali tri bačve.
„Drago nam je kad djecu možemo upoznati s prirodom, jer mnoga djeca danas vrijeme provode uz mobitele ili laptope, a na ovaj način imaju priliku kreativno se izraziti, ali nešto i naučiti o očuvanju okoliša“, kaže nastavnik Tomislav Marjanović. Nakon akcije u Ribaru, iduće će se održati u OŠ Viktorovac, OŠ Ivana Kukuljevića te OŠ 22.lipnja.

20200929_110830 20200929_111205 20200929_120337

„Napravili smo klupe koje zovemo „Stari grad“. Sastoje se od tri bačve koje simboliziraju kule koje smo spojili površinom na kojoj djeca mogu sjediti. Djeca su oslikala bačve, a u njih ćemo usaditi bambus. Isto tako, pripremili smo i reznice bršljena i dali djeci da sami uzgoje biljku koju će kasnije moći presaditi pa na taj način sudjeluju u proizvodnji biljaka. Uvijek se rado uključujemo u ovakve akcije, posebice kada se uključuju djeca jer smatramo da tako prenosimo znanje na one koji će paziti na naš okoliš“, kaže Morana Čulig iz Komunalca Sisak.
Ove godine pored Grada Siska, Komunalca Sisak i Radio Siska, akcijama se kao sponzori pridružuju INA i Exco Sisak, te JUB. Nakon završetka akcija postavljanja odmorišta, Exco i JUB će školama koje sudjeluju u projektu donirati boje potrebne za uređenje školskog prostora.
Podsjećamo kako projekt Lajkam Sisak od 2014. godine kontinuirano promovira kvalitetu života u Sisku, s naglaskom djelovanja prema djeci i mladima. Do sada je provedeno pedesetak akcija uređenja dječjih igrališta i školskih dvorišta, manifestacija i natjecanja, te uručeno nekoliko donacija osnovnim školama s ciljem unapređenja kvalitete odgoja i obrazovanja na području grada Siska.
„Vrijeme teče, prije dvije godine u sklopu ove akcije dobili smo sjenicu koju i učenici i nastavnici rado koriste, a drago nam je i što će sada tako moći koristiti i ovu klupu koju su imali prilike sami ukrasiti“, napominje ravnateljica Vesna Šebek.
Galeriju fotografija s akcije možete pogledati ovdje.

najčitanije