Mali vodič za postupanje u kriznim situacijama za starije stanovnike naše županije

imp

Projekt Spas 2

Prvog dana u listopadu obilježava se Međunarodni dan starijih osoba, a projekt SPAS kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, obilježava ga Malog vodiča za postupanje u kriznim situacijama starijim stanovnicima naše županije.

Mali vodič za postupanje u kriznim situacijama sadrži slijedeće informacije: Kako se ponašati prije potresa; Kako se ponašati za vrijeme potresa; Kako se ponašati poslije potresa; Kako se ponašati u slučaju nuklearnog rata; Preživljavanje nakon napada; Brojevi telefona za hitne slučajeve i Bilješke.
Osmišljavanje, priprema i tiskanje Malog vodič za postupanje u kriznim situacijama jedna od planiranih aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje), saznali smo od koordinatorice projekta dr. sc. Daše Poredoš Lavor.

 

„Mali vodič predstavili smo polaznicima uključenima u osposobljavanje za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, a potom smo svi zajedno djelovali na njegovo daljnjoj distribuciji prije svega osobama starije životne dobi u raznim područjima naše županije. Na taj način dajemo podršku obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba koji se u svijetu obilježava 1. listopada.“, rekla je Poredoš Lavor.

Nositelj aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) je Udruga za zaštitu i promicanje prava osoba treće životne dobi, u partnerstvu s Građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“ i Udrugom EKS – ekološko-kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice.

 

Projekt je dio aktivnosti Poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a sufinancira Europska unija iz ESF i Ureda za udruge Vlade RH.

najčitanije