Mali pacijenti na pedijatriji dobili električni autić

imp

U sklopu projekta „Radost u bolničkom okruženju“ predstavnici humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ i tvrtke Petrokov d.o.o. uručili su dječji električni autić predstavnicima Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, kako bi najmlađi pacijenti na Odjelu za pedijatriju s osmijehom odlazili na terapije i u operacijske sale.

 

Nabavu dječjeg električnog autića, zahvaljujući kojem će najmlađi pacijenti u Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku svoj boravak u bolnici pamtiti i po sretnim i opuštenim trenucima, financirala je tvrtka Petrokov d.o.o.

Projekt „Radost u bolničkom okruženju“ humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ provodi od prosinca 2020. godine s ciljem podizanja kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju te humanizacija dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Jedinstven po pružanju psihološke podrške najmlađim i najranjivijim korisničkim skupinama na jedan zabavan, human, inovativan i djelotvoran način, projekt iznimno pozitivno utječe na psihofizičko stanje djeteta, a samim time i na brzinu i uspjeh liječenja.

Ovi autići su i razlog zbog kojeg su Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ i Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Zagreb, proglašeni dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske za 2021. godinu.

 

Projekt se nastavlja s ciljem doniranja dječjih električnih autića drugim bolnicama diljem Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, kako bi djeca imala jednake mogućnosti i prava unutar zdravstvenog sustava – pravo na pozitivne emocije i pozitivno iskustvo boravka u bolnici tijekom liječenja.

Uručenju su nazočili predsjednik humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ Ivan Soldo, predstavnica tvrtke Petrokov d.o.o. Ana Stupnišek Petrić, volonter Udruge Pavo Soldo te pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, zdravstvenu zaštitu i nadzor Marin Repustić, zamjenica pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Jasminka Stančić, voditeljica Odjela za pedijatriju Mateja Zlomislić i glavna sestra Odjela za pedijatriju Ivana Savinc ispred Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić.“

 

 

Foto – Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“

najčitanije