Mala škola u Maloj kući

imp

261020211635274622.jpeg

Treću školsku godinu za redom u Udruzi osoba s invaliditetom provodi se projekt Mala kuća-Velika pomoć koji svojim sadržajima doprinosi izvaninstitucionalnom odgoju i obrazovanju djece i mladih s razvojnim teškoćama, a najznačajnije projektne aktivnosti su program Male škole i pomoći u učenju, te sat Domaćinstva i programi za poticanje volonterizma kod mladih.

Od početka studenog u sklopu projekta zaposlena je dipl. učiteljica Selma Buljubašić, koja će tijekom 10 mjeseci do 31. kolovoza 2016. u prostorima Male kuće u Petrinji provoditi program Male škole i pomoći u učenju te kreativne radionice i igraonice za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Program Male škole počinje u ponedjeljak, 9.studenoga 2015. godine, a uključivat će grupni i individualni rad s 20-ero djece s teškoćama u razvoju s područja gradova Petrinje, Siska i Hrvatske Kostajnice.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije organizira Malu školu radi što bolje integracije djece sa teškoćama u razvoju u redovan sustav obrazovanja. Teži se oformljivanju emancipirane ličnosti, svjesne sebe i svojih potencijala, svoje društvene i prirodne sredine. Osnovni cilj je cjelovit razvoj ukupnih potencijala djeteta i napredovanje u svakom od njegovih aspekata, socijalizacija te njegova što lakša integracija u redovan sustav obrazovanja.
Mala škola radit će na što boljoj prilagodbi djeteta s TUR, na tjelesnom i psihomotornom razvoju, zdravstveno-higijenskim navikama, socio-emocionalnom razvoju i razvoju ličnosti, poticati će djetetov govor, komunikaciju, izražavanje i stvaralaštvo.

najčitanije