Mađarski motociklist poginuo u Starom Pračnu

imp

Policija 2

PU sisačko – moslavačka priopćila je detalje jučerašnje prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 51 – godišnji motociklist.

 

U ponedjeljak, 1. srpnja oko 12 sati, na sisačkom području kod mjesta Staro Pračno, dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom.
Nesreću je izazvao 51-godišnji mađarski državljanin koji je upravljao motociklom mađarskih nacionalnih oznaka. On je po ulasku u zavoj, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nam motociklom s kojim je u padu prešao na suprotnu prometnu traku te udario u automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 42-godišnjak.
Na mjestu događaja vozač motocikla je smrtno stradao, dok je putnik na motociklu (18 godina) zadobio teške tjelesne ozljede opasne za život, a putnica iz automobila lake (45 godina).“, izvijestili su iz županijske PU dodajući kako će policija u svezi ove prometne nesreće dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Kako bi se smanjio broj stradavanja motociklista i mopedista te povećala njihova sigurnost u cestovnom prometu, iz policije upozoravaju sve sudionike da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Motociklisti se moraju kretati sredinom obilježene prometne trake kako ne bi bili u tzv. mrtvom kutu drugih sudionika u prometu. Jako je bitno za motocikliste da se u zavojima ne kreću sredinom prometnice jer motor je u nagibu i tada se nalaze u suprotnom kolničkom traku.“, ističu u županijskoj PU.

najčitanije