Ljubav koja traje već 66 godina

imp

261020211635271879.jpeg

Recept za dobar brak sigurno znaju Ana i Stjepan Butorac, jer ljubav svaki dan žive već 66 godina. Toliki je naime bračni staž ovog para koji svoju treću životnu dob provodi u sisačkom Domu umirovljenika.

Uoči Valentinova posjetili su ih sisački dogradonačelnik Vlado Andučić i direktorica Gradske tržnice Sisak Adelina Ivković.

U ugodnom razgovoru, više od šest decenija zajedničkog života predstavljeno kroz životne sličice i događaje, vrijeme je proletjelo u trenu.

Život je donosio izazove koje su zajednički rješavali, uvažavajući uvijek mišljenje i prijedloge onoga drugog, u kombinaciji uzajamnog poštovanja, požrtvovnosti, ljubavi i davanja, ali one istinske ljubavi, bez očekivanja nečega za uzvrat. Razumijevanje, iskrena komunikacija i gotovo srastanje u jednu dušu koja je tu da razumije, ovom bračno paru pošlo je za rukom ono što mnogima nije. Nešto što se trajno gradi i nikada ne prestaje, već se uvijek iznova obogaćuje i nastavlja dalje, unatoč svim životnim izazovima koji su ih samo još više povezali ispreplićući to bogatstvo duha, uspjeli su svoj put proći zajedno.

Bilo je lijepo čuti te jednostavne, a opet toliko kompleksne životne istine i tu postojanost, istinsku radost koju će podijeliti zajedno, između sebe, unutar obitelji, sa svojim prijateljima, s ljubaznim osobljem doma.

Njihova ljubav je tako jednostavna poput disanja, ali toliko kompleksna, obogaćena svakim novim danom provedenim zajedno, i tako već preko šest decenija.

Dragi naši Ana i Stjepane neka vam je sretan dan Svetog Valentina!

najčitanije