Ljeto na Kupi u znaku Indije

imp

Na Rokiću nastavlja „Ljeto na Kupi“, program koji organizira i provodi neprofitna udruga Centar za zaštitu životinja i prirode „Key“ iz Popovače, a ove nedjelje tema je Indija.
“Ljeto na Kupi” se održava nedjeljom u Sisku a sastoji se od radionice veganskog kuhanja, reciklažnih radionica, yoge na otvorenom, te učenju o raznim kulturama svijeta kroz prehranu i zabavne sadržaje.
Program je besplatan a sastoji se od zajedničkog kuhanja u prirodi, yoge za početnike, te raznih edukativnih i zabavnih aktivnosti smještenih uz obalu Kupe.
Program:
– Radionica kuhanja od 17 do 18 sati – molimo zainteresirane za radionicu kuhanja da se prijave putem inboxa stranice ili na mail: centarkey@gmail.com
Na radionici kuhanja ćemo raditi tradicionalna indijska jela u veganskoj verziji. Ako ste ikada htjeli naučiti više o raznim kuhinjama svijeta, ovo je prilika!
Reciklažna radionica od 18.30 do 19 sati
– izrada hranilica i pojilica za ptice i ostale gradske životinje, saznajte kako prenamjeniti plastiku za nešto korisno!
Crtanje s kanom od 18.30 do 19 sati
– Lišće kane (hene) se u Aziji i Africi koristi tisućama godina za bojenje kose i za prirodno, privremeno tetoviranje kože i bojenje noktiju. Najstariji pisani tragovi o upotrebi hene (odnosno kane) za ljepotu potječu iz drevnog Egipta, gdje je i danas popularna, kao i u ostalim zemljama Orijenta, u Indiji i Pakistanu.
Yoga na otvorenom od 19.30 do 20 sati
– Yoga prilagođena za svaki dan i za sve uzraste.
Tematski kviz (s nagradom za pobjednike) od 20 do 20.30 sati
Kviz se odnosi na hranu, piće, glazbu i zanimljivosti o indijskoj kukturi.
Popratni sadržaj:
– old school društvene igre: čovječe ne ljuti se, država-grad, kartanje…
– dječji kutak: reciklažna radionica, bojanje, crtanje…
– knjižnica u prirodi: dođite i čitajte 😀 imamo razne vegetarijanske kuharice te knjige o životinjama, prirodi i vrtlarenju koje možete čitati u parku tijekom programa.
Centar “Key” je utočište za životinje koje se nalazi kod Popovače, te udruga za zaštitu životinja i prirode, za promociju biljne prehrane, ekologije i održivog načina života. Rad udruge možete podržati donacijom na žiro račun udruge.

najčitanije