Ledena dvorana, aqua park i pješačka zona – tri velika projekta za 2016. godinu

ibb

261020211635273240.jpeg

Ledena dvorana na Zibelu, pješačka zona u centru grada i aqua park u Capragu – tri su velike novosti koje bi trebale obilježiti sisačku 2016. godinu. Riječ je o kapitalnim gradskim projektima, koji će biti realizirani zahvaljujući poticajnim sredstvima HBOR-a. A obzirom na ugovorene rokove, sumnje u realizaciju ova tri velika pothvata u sljedećoj godini, ne bi trebalo biti:
‘Sredstva se trebaju realizirati do kraja 2016. godine, iznimno do polovice 2017. godine, ukoliko građevinska sezona zbog nekih razloga bude produžena. Pogotovo kada je riječ o projektu gradnje ledene dvorane, koja će biti i najzahtjevnija. Pješačka zona i bazenski kompleks će sigurno do jeseni biti sljedeće godine biti u funkciji i na korištenje’ – kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Ledena dvorana, u koju će se pretvoriti sisačko klizalište na Zibelu, vrijedna je 11,7 milijuna kuna, pješačka zona 6 milijuna kuna, a rekonstrukcija otvorenog bazena u Capragu financirat će se s 3 milijuna kuna.
Među novostima koje Gradska uprava najavljuje za sljedeću godinu su i dobre vijesti za ljubitelje romantičnih šetnji ali i za roditelje vrtićke djece: nasip od Pogorelca do Kupališta Zibel dobit će rasvjetu, a u Dječjem vrtiću Sisak Novi bit će pokrenut program sportskog vrtića.

najčitanije