Lazić: 'Metalurgija je budućnost našeg gospodarstva'

st

261020211635273880.jpeg

Metalurgija je jedna od okosnica sisačke industrije. Strategija gospodarskog razvoja Hrvatske metaluršku proizvodnju stavlja na drugo mjesto po važnosti. Samim time jedina visokoškolska ustanova u Sisku, Metalurški fakultet, važan je kotačić pri usmjeravanju domaće industrije, rekao je povodom Dana fakulteta i 55. rođendana Metalurškog fakulteta dekan Ladislav Lazić.
‘Naglasit ću i danas da je metalurgija nešto čime bi se Hrvati trebali ponositi i da je metalurgija nešto na čemu se treba temeljiti gospodarski razvoj Hrvatske. Veselim se što se to sve događa u našem gradu, jer bez gospodarskog razvoja Siska ne vidim ni gospodarski razvoj Hrvatske’, rekao je Lazić, dodajući kako studenti koji završe Metalurgiju posao pronalaze u roku mjesec dana te kako ih na birou nema.
‘Grana industrije kojom se mi bavimo je budućnost našeg gospodarstva. Kao dekan, nastojim ovaj fakultet okrenuti prema gospodarstvu, što činimo kroz reviziju postojećeg i pokretanjem novih programa. U suradnji s Gradom Siskom radimo na projektu Tehnološkog parka, a sa Županijom na projektu ljevaoničkog centra koji će biti potpora tehnološkom razvoju ljevaonica u Hrvatskoj. Odlično je što se sve to događa kod nas, jer nijedan grad u Europi nema toliko bogatu metaluršku tradiciju kakvu ima Sisak’, zaključio je Lazić.

najčitanije