„Lana i Nina u autobusu“ – slikovnica o pravilima ponašanja u autobusu

imp

„Lana i Nina u autobusu“ – naziv je slikovnice o pravilima ponašanja koja je danas predstavljena djeci iz DV Sisak Novi.
Autorica Branka Jurišić je na vrlo pristupačan i jednostavan način napisala slikovnicu koja djeci kroz crteže i tekst opisuje pravila ponašanja u autobusu. „ Slikovnica je nastala spontano. Često putujem autobusom i vidim kako se mladi ponašaju. Onda sam pomislila da bi bilo dobro napraviti jednu slikovnicu u kojoj bi obuhvatili sve ono što bi djeca trebala znati. U svemu tome imala sam podršku direktora Auto prometa.“ – kaže autorica.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček podijelila je slikovnice mališanima i pozvala ih da ju zajedno s roditeljima kod kuće pročitaju. „Želja nam je, ne samo educirati djecu o različitim segmentima života u gradu i tako povećati njihovu sigurnost i ne samo utjecati na njihove roditelje, nego i poticati djecu da čitaju i dolaze što više u knjižnicu. Bit će podijeljena svoj djeci u vrtiću jer je želja da dođe do što većeg broja djece. Smatram da je ova slikovnica doista relevantna i baš u pravom trenutku jer djeca autobus s naslovnice vide u gradu i na taj način djeca mogu odmah i primijeniti svoje znanje“ – rekla je gradonačelnica dodajući kako je u pripremi i druga slikovnica koja će djecu učiti kako se kretati biciklističkim stazama i na rolama te po čemu je važna Ciglarska graba i koje životinje tamo obitavaju.

IMG_20170322_101656 IMG_20170322_100925 IMG_20170322_100106

najčitanije