Lađarice iz Siska druge na Festivalu ženskih klapa ''Omišljanska rozeta''

ibb

Nizu nagrada i priznanja osvojenih na glazbenim festivalima i smotrama, sisački Ženski vokalni sastav Lađarice dodao je još jednu važnu nagradu s pjevačkog natjecanja: na 5. festivalu ženskih klapa ”Omišljanska rozeta”, održanom u nedjelju 4. kolovoza 2019. u Omišlju na Krku, sisačka je klapa osvojila 2. nagradu stručnog žirija.

Sudjelovanje na Omišljanskoj rozeti ove je godine prijavilo 11 ženskih klapa: ”Anima Arbae” s Raba, ”Divna” iz Trpnja, ”Hreljin” iz Hreljina, ”Iskre” iz Delnica, ”Konistra” iz Kostanja,” Kurjože” iz Podstrane, ”Lađarice” iz Siska, ”Stridonne” iz Štrigove, ”Sveta Jelena” iz Dramlja, ”Tamarin” iz Vranjica i ”Vidulice” iz Rijeke.

Klapa Hreljin osvojila je nagradu publike, Klapa Stridonne treću nagradu stručnog žirija, Lađarice drugu nagradu stručnog žirija, a prva nagrada pripala je Klapi Kurjože.

Sisački sastav, pod vodstvom maestre Marijane Ivšić Kolić, nakon radnog ljeta nastavlja s pripremama za nastupe pred domaćom publikom – na Susretu klapa u Starom gradu te na Državnoj smotri malih vokalnih sastava na kojoj Lađarice sudjeluju kao pobjednice županijske smotre.

omišljanska rozeta

najčitanije