"Kuhanje Na Slijepo" u Udruzi slijepih SMŽ - Sisak

imp

251020211635197206.jpeg

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj jedanaestu godinu za redom. Kampanjom koja traje od 29.rujna do 2.listopada želi se ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri pozivaju organizatore volontiranja da i ove godine organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, posebice članove obitelji, kao i zaposlenike poslovnih organizacija, koji će svojim angažmanom doprinijeti razvoju zajednice u kojima djeluju.

Jedna od udruga koja se uključila u ovu priču je i Udruga slijepih SMŽ – Sisak koja sutra, u srijedu 29.rujna, organizira „Kuhanje na slijepo“.
Kroz ovu aktivnost svi zainteresirani će imati priliku bolje upoznati slijepe osobe i načine funkcioniranja unutar aktivnosti svakodnevnog života.

„Kroz aktivnost kuhanja pod povezom, bez vidnih podražaja pružit ćemo volonterima jedinstvenu mogućnost senzibilizacije za potrebe slijepih i visokoslabovidnih osoba. Kroz interaktivnu edukaciju volonteri će steći nova znanja i vještine o tome kako se slijepe osobe kreću, koji su preduvjeti sigurne i efikasne mobilnosti, kako slijepe osobe koriste računala i mobilne uređaje, te mnoge druge asistivne tehnologije koje olakšavaju svakodnevni život slijepih osoba.“, poručuju iz Udruge.

Sve počinje sutra u 10 u prostorijama Udruge (Ulica Marina Držića 22) i traje do 16 sati, a detalje oko sudjelovanja možete dobiti u Udruzi na broj mobitela 091/7992029.

najčitanije