Krštenje pješačke zone vinom i glazbenim spektaklom

st

Prvo veliko događanje na novoj pješačkoj zoni proteklo je u znaku vina i glazbe. Festival mladog škrleta, pod motom ‘Vino i sve sisačko fino’, u centar je grada doveo najpoznatije moslavačke vinogradare koji su se Siščanima predstavili, uz škrlet, i bogatom lepezom ostalih proizvoda.
Vremenska prognoza je, nakon snježne subote, u nedjelju dobro poslužila. Za ovo doba godine uobičajeno hladno vrijeme ipak nije spriječilo veliki broj građana da svoje automobile parkiraju nešto dalje i prošeću pješačkom zonom, razgledaju štandove vinogradara i uživaju u odličnoj eno-gastro ponudi.
Od 15 sati izlagači, ali i ostali posjetitelji, mogli su pratiti predavanje ‘Raznolikost škrleta’ koje su vodili poznavatelji vina i vinski bloggeri Martina Bek i Vjekoslav Stojišić, a najmlađe su igraonicom razveselili McDonalds i Podravka.
Dok je čekala koncert Massima, oduševljenje cijelom manifestacijom, ali i lokacijom, nije krila niti gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

‘Danas svi vide cijelu filozofiju koja je bila iza ovog projekta i zašto je Sisak trebao pješačku zonu i zašto je ovo nešto što će dati dodatne vizure gradu i dodatnu vrijednost. Sad imamo prostor gdje možemo nesmetano organizirati ovakva događanja. Uskoro dolazi ‘Božić u gradu’, a za toplijih mjeseci planiramo gotovo svaki vikend imati ovakve manifestacije na pješačkoj zoni’, rekla je gradonačelnica.

Da je prvi Festival mladog škrleta u potpunosti uspio dokaz je i to što su posjetitelji ostali uživati u delicijama sisačkog i moslavačkog kraja na pješačkoj zoni i nakon koncerta, koji je završio nešto prije 21h.

Album s fotkama pogledajte na Facebook stranici Radio Siska, https://www.facebook.com/pg/radiosisak/photos/?tab=album&album_id=643516949185666 .

najčitanije