Kristina Ikić Baniček ostaje na čelu Siska još jedan mandat

imp

251020211635198925.jpeg

Prema neslužbenim konačnim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva Kristina Ikić Baniček i iduće četiri godine ostaje na čelu Siska.
Odlučili su tako Siščani u drugom krugu lokalnih izbora. Kristina Ikić Baniček osvojila je 9.539 glasova, a dr. Željka Josić njih 8.486.

Čestitala je svima koji su na hrvatski praznik demokracije izabrali novo-staro vodstvo grada.
„Vjerovali smo u Siščane, očekivali smo pobjedu tako da kada smo izbrojali zadnje biračko mjesto i vidjeli da je razlika 797 glasova znali smo da se isplatio sav trud, sva suradnja, svi razgovori, sva borba za grad Sisak i za Siščane. Večeras ćemo malo proslaviti, a sutra nas čeka jako puno posla. Počinjemo Sisak izgrađivati kao središte Sisačko-moslavačke županije što i zaslužuje, da počnemo pomagati našim sugrađanima bez obzira što je gradonačelnica iz druge političke opcije nego župan i premijer i naravno da nastavimo sve kapitalne projekte koje smo započeli. Mislim da su zato sugrađani u velikom broju izašli. Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom izbornom procesu i novoizabranim vijećnicima i svima ostalima koji su se borili, ali prije svega velika čestitka i velika hvala svim Siščanima koji su iskoristili svoje biračko pravo i zaokružili bilo kojeg kandidata. Pokazali ste svojim izlaskom na izbore da vam je stalo do budućnosti ovog grada.“, rekla je sinoć za Sisak portal nova-stara gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i komentirala suradnju s novim županom.

„Suradnja je bila moguća i prije, suradnja je uvijek moguća, ali je jednostavno komunikacija bila jednosmjerna, nadam se da će se to sada promijeniti i da će druga strana ipak shvatiti da je, ponavljam, Sisak bio, ostat će, i uvijek će biti središte Sisačko-moslavačke županije.“, rekla je Ikić Baniček.

Što se tiče sisačkog Gradskog vijeća po 8 vijećnika dobile su koalicije predvođene HDZ-om i SDP-om. U Vijeće s tri mandata ušla je kandidacijska lista grupe birača Bojana Dadasovića, te s jednim mandatom Domovinski pokret i kandidacijska lista grupe birača Zorana Sertića.
Za većinu u Vijeću od 21 vijećnika treba 11 vijećnika. Kristina Ikić Baniček komentirala je i formiranje, odnosno podršku Gradskog vijeća.
„Gradsko vijeće će se konstituirati zato što su u Gradsko vijeće ušle sve odrasle, odgovorne osobe kojima je interes grada Siska i Siščana na prvom mjestu. Sigurna sam da će se u Gradskom vijeću naći dovoljan broj razumnih ljudi da nastavimo sve projekte koje smo započeli i naravno počnemo neke nove i neke još bolje.“, zaključila je Ikić Baniček.