Krička: 'Sisak je u izvanrednim mjerama, ali stvari su pod kontrolom'

st

Još jučer u Sisku su na snazi bile redovne mjere obrane od poplava, no već danas, iz Stožera za zaštitu i spašavanje javljaju nam kako smo u izvanrednim mjerama. Sve potrebne snage su na terenu, no Sisak je još uvijek u situaciji da može pružati pomoć okolnim općinama i gradovima, doznajemo od Marka Kričke, predsjednika Stožera.
‘Sve naše tehnička sredstva su na raspolaganju putem Hrvatskih voda su raspoređena na punktovima gdje su potrebna drugim ugroženim općinama. U danima koji slijede vjerojatno će se pojaviti i veće izlijevanje na našem području kad ćemo morati angažirati vlastite dodatne snage, ali zasad je sve pod kontrolom. Ima određenih situacija u trećem odvojku Školske ulice u Selima, ali to se sve sanira’, rekao je Krička.
Stvari kod nas, kaže, nisu kritične, no potreban je i dalje veliki oprez.
‘Zasad je sve pod kontrolom, no temeljem projekcija vjerojatno će doći do izlijevanja kao što je to bilo 2013. i 2014. Vatrogasci su upozorili sve ljude u svim naseljima koji su tad bili pogođeni poplavom da budu spremni i da pripreme sve što vlasitim snagama mogu napraviti u svojim dvorištima po pitanju prilaza i izlaza iz kuća. Siguran sam da niti u jednu kuću neće ući voda, ali moglo bi se dogoditi da bude otežana komunikacija između kuća’, rekao je Krička.

najčitanije