Krička: 'Jednakost šansi mora se primjenjivati, a ne samo spominjati'

st

261020211635269223.jpeg

Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska obilježava velikih 35 godina djelovanja. Članovi udruge su se, tradicionalno, šesnaesti put, našli na jednom velikom druženju kod sisačkog Starog grada. Pridružile su im se čak 22 udruge iz cijele Hrvatske, a druženje je proteklo u sportskom ambijentu –društvo se okušalo u natjecanjima u visećoj kuglani, šahu, belotu i pikadu.

Predsjednik udruge, Dren Dobrenić, naglasio je da udruga uspješno radi svih ovih godine jer je suradnja s lokalnim vlastima jako dobra.
‘Ponosno ponavljam da naše udruge ni ove godine nisu oštećene na lokalnoj razini, uvijek imamo punu podršku’, rekao je Dobrenić.

Da se radi o dobroj suradnji potvdio je i župan Ivo Žinić.

‘Sve što možemo učiniti, to i činimo. Osobama s invaliditetom trebamo pomoći koliko god je moguće jer često zaboravljamo kako je tim osobama’, rekao je župan Žinić.
Udrugu, ali i manifestacije ovog tipa podupire i gradska uprava.

‘Suradnja između udruge i gradske uprave je odlična i traje već 35 godina. Možemo biti ponosni na ovakvu udrugu jer oni olakšavaju život toj ugroženoj skupini. Mi kao gradska uprava, ali i ostale institucije, radimo sve da pomognemo koliko god možemo’, rekao je dogradonačelnik Marko Krička.

Najveći problem invalida u našoj županiji, ali i šire, još je uvijek zapošljavanje. Grad Sisak, kaže Krička, u trgovačkim društvima zadovoljava postotak zapošljavanja osoba s invaliditetom, no ipak, nikad nije dovoljno.

‘Trebamo biti iskreni i priznati da to nije dovoljno. Svi zajedno moramo učiniti sve da se jednakost šansi počne primjenjivati, a ne samo spominjati’, zaključio je Krička.

najčitanije