Krenulo slaganje koalicija

st

Vladimir Čavrak nezavisni je kandidat za sisačko-moslavačkog župana i nositelj koalicijske liste nezavisnih stranaka koju uz njega čine Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, stranka Promijenimo Hrvatsku, OraH, Hrvatska demokratska regionalna stranka, Blok umirovljenici zajedno, nezavisna lista Ivice Dadovića iz Martinske Vesi, nezavisna lista Josipa Marića iz Kutine te nezavisna lista Josipa Mačka iz Sunje. Prof. dr. sc. Vladimir Čavrak redoviti je profesor u trajnom zvanju. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Koalicijski sporazum za nadolazeće lokalne izbore potpisale su gradske organizacije i podružnice Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata, Hrvatske stranke, Narodne stranke-Reformista te Demokratske stranke umirovljenika, a kao kandidata za gradonačelnika predstavili su predsjednika sisačkog HNS-a, Vladu Andučića.
Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore potpisali su, kažu, jer dijele mišljenje o osnovnim strateškim odrednicama, a na izbore izlaze pod zajedničkim nazivom Skupa.
Novi tandem na nadolazećim lokalnim izborima su i Hrvatska seljačka stranka i Hrvatska stranka prava. Potpisali su koalicijski sporazum te najavili kako će u budućim pregovorima s eventualnim koalicijskim partnerima postupati kao jedno tijelo. HSS i HSP dogovorili su se da će, ovisno o budućim partnerima, imati i kandidate za župana i gradonačelnika, ali njihova imena još nisu poznata.
Koalicijski sporazum potpisan je i između Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske socijalno liberalne stranke, Hrvatske stranke prava Ante Starčević i Hrvatske konzervativne stranke. Kandidati su poznati – u utrku za gradonačelnika Siska kreće Franjo Šaban, dok će mjesto župana pokušati zadržati Ivo Žinić.

najčitanije