Krenuli radovi na izgradnji sportskog igrališta u Capraškim poljanama

st

Započeli su radovi na izgradnji sportskog igrališta u Capraškim poljanama. Sporazum o sufinanciranju izgradnje sportskog igrališta u romskom naselju potpisale su u lipnju gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Saveza Roma u Hrvatskoj „Kali Sara“ Suzana Krčmar.

Obišli smo početak radova i doznali kako se radi o višenamjenskom igralištu na kojem će se moći igrati mali nogomet, rukomet, odbojka i košarka.

‘Moram zahvaliti Vijeću romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije, Gradu Sisku, gradonačelnici i njezinim suradnicima što su pokazali volju za ostvarivanjem ovakvog igrališta kakvo bi trebalo imati svako naselje. Djeca su sve manje vani i sve manje se bave sportskim aktivnostima tako da ovime potičemo zdrav život. Romska djeca, kao i sva ostala, vole sport i možda baš iz ovog igrališta jednog dana izađe neki veliki sportaš’, rekla je predsjednica Saveza Roma u Hrvatskoj „Kali Sara“ Suzana Krčmar.

Stanoje Nikolić, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije kaže kako je ovo igralište važna novost u Capraškim poljanama.

‘Ovo igralište je veliki početak za naše naselje. Ovime mičemo djecu s ceste na igralište, a idući korak je s igrališta u bolje obrazovanje. Imamo veliki broj roditelja su polupismeni ili nepismeni, i ovo je prvi korak prema boljoj situaciji’, rekao je Nikolić.

Da je suradnja sa Savezom Roma u Hrvatskoj potrebna smatra i zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

‘Želim zahvaliti predstavnicima Roma na inicijativi za izgradnju jednog ozbiljnog sportskog igrališta. Ovo je početak koji je potreban da se Capraške poljane dovedu u red što se tiče urbanizma. Nadam se da će upravo Sisak biti pilot projekt najavljene urbanizacije svih romskih naselja na području Hrvatske’, rekao je Krička.

Procijenjena vrijednost radova na izgradnji sportskog igrališta je je 500.000,00 kuna, a Grad Sisak izgradnju igrališta će sufinancirati u iznosu do 250.000,00 kuna.

najčitanije