Krenuli e-upisi u srednje škole

imp

261020211635290841.jpeg

Sisački osmaši još uvijek ne mogu bezbrižno uživati u ljetu.
Prije opuštanja treba se upisati u željenu srednju školu. Na području Siska ima ih pet koje u 33 programa upisuju, odnosno imaju slobodnih mjest aza 712 učenika.

Strukovna škola Sisak u 17 programa upisuje 200 učenika, Tehnička škola u 5 programa upisuje 140 učenika , Ekonomska škola u 3 programa 84 učenika, Srednja škola Viktorovac u svojih 5 programa ima mjesta za 168 učenika i Gimnazija Sisak koja u 3 programa upisuje 120 učenika.

Prijave odnosno e-upisi krenuli su jučer, a učenici su zadovoljni jer se već drugu godinu upisuju preko računala, pa su pošteđeni dugih čekanja. No isto su tako i nezadovoljni jer se uvjeti za upis stalno mijenjaju. Po novom, od ove godine, nema bodova za plesnu ili glazbenu školu te drugi strani jezik.
Za upis je važan prosjek zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda, odnosno zaključene ocjene iz zadnja dva razreda iz šest nastavnih predmeta te jedan predmet koji određuje škola.

Učenici mogu odabrati pet škola koje im se najviše sviđaju, najkasnije do 8. srpnja, kada će se zaključati mogućnost odabira. Nakon toga datum započinje proces ispisivanja prijavnica, a kad se prijavnice zaprime, objavljuju se konačne rang liste.

najčitanije