Krenula prva useljenja u 'zgradu udruga'

st

Novouređeni prostor, u Ulici Ljudevita Gaja 2, jedna od novina koja će povećati kvalitetu rada brojnih udruga u gradu. Zgrada ima četiri etaže i površinu 723 m2. U podrumske prostorije bit će smještena arhiva Grada Siska, u prizemlju će biti prostor za udruge, na prvom katu je također prostor za udruge i prostor Info centra za poduzetnike te sala za sastanke koja će biti na raspolaganju svim korisnicima, na drugi kat preseljen je Odsjek za graditeljstvo koji je do sada koristio iznajmljeni prostor u zgradi Croatia osiguranja.
‘Natječaj za dodjelu prostora bit će raspisan ovih dana, pa se svi zainteresirani mogu javiti. Na zgradi je obnovljen ravni krov, nove su instalacije centralnog grijanja i nova kotlovnica na plin, obnovljeni su podovi i zidovi, nove su električne i telekomunikacijske instalacije. Na godinu planiramo aplicirati na natječaj za energetsku obnovu kako bi obnovili pročelje zgrade, toplinski izolirali zidove i zamijenili vanjsku stolariju’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
U Gajevoj će svoj prostor naći desetak sisačkih udruga, a zasad su potvrđene agencija lokalne demokracije i Udruga invalida rada. Sve udruge na raspolaganju će imati i zajedničku kongresnu dvoranu.

najčitanije