Krenula javna nabava za konstrukcijsku obnovu dvije višestambene zgrade u Sisku

imp

Energ.obnova 2022

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje priopćio je kako je ugovorio izgradnju 578 zamjenskih kuća.

 

„Broj kuća u programu i pripremi je 124. Potpisanih Izjava o odabiru zamjenske/tipske kuće od strane stradalnika je 115. Zamjenske obiteljske kuće uvedene u radove izgradnje je 93 od čega na 79 se izvode radovi izgradnje a na 14 se izvode pripremni radovi, geodetska snimanja i iskolčenja.

 

Do kraja godine u planu je završiti 20 zamjenskih kuća, a prvom kvartalu iduće godine 30.

 

Središnji državni ured do sada je obnovio 3.808 kuća u nekonstrukcijskoj obnovi, a 1.055 kuća obnovljeno je postupkom samoobnove koju Ured prati kako bi vlasnicima omogućio isplatu Zakonom o obnovi predviđenih sredstava. Postupak završetka nekonstrukcijske obnove planira se sredinom proljeća 2023. godine.

 

Sa danom 07.11. 2022. zaprimljeno je u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje ukupno 823 odluke o obnovi izdanih od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine koje se odnose na konstrukcijsku obnovu. Od strane nadzora izrađeno je i iskontrolirano 478 nalaza od čega je 113 kuća za konstrukcijsku obnovu.
Središnji državni ured je organizirao izgradu projektne dokumentacije i proveo javni natječaj za radove konstrukcijske obnove prvih 50 obiteljskih kuća sa otvaranjem ponuda koje se održalo 08. studenog 2022.  Pristiglo je ukupno 97 ponuda od strane 16 različitih ponuditelja. Procijenjena vrijednost nabave je 16 mil kn, po 1,6 mil za svaku od 10 grupa predmeta nabave.

 

U utorak, 7.studenoga, Središnji državni ured je objavio postupak javne nabave za konstrukcijsku obnovu prve dvije višestambene zgrade u Sisku.“, stoji u priopćenju Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

 

Foto – Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

najčitanije