Krenula izgradnja zamjenskih kuća na Banovini

imp

Na jučerašnjoj sjednici Vlade, njen potpredsjednik i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izvijestio je da je ovaj tjedan na Banovini započela izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća tehnikom montažne gradnje.

 

Najavio je da se sljedeći tjedan potpisuje ugovor s izvođačem radova za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća klasičnom zidanom gradnjom. “Radovi na izgradnji zamjenskih kuća nastavljaju se zadanom dinamikom, dodao je.

 

Medved se osvrnuo i na nekonsturkcijsku obnovu, rekavši da su nekonstrukcijski obnovljene 1332 obiteljske kuće, a na njih 1070 radovi su u tijeku. Na poslovima je angažirano 47 gospodarskih subjekata.

 

“Plan je da se svi korisnici mobilnih kontejnera, čije su kuće označene zelenom oznakom, vrate do 1. travnja u obiteljske domove”, ustvrdio je.

 

Kazao je i da su samoobnovom vlasnici obnovili 685 obiteljskih kuća i za te troškove koji su stvoreni u pogledu samoobnove, Ministarstvo graditeljstva izdaje rješenje temeljem kojih Središnji državni ured provodi refundiranje troškova.

 

Foto – Vlada RH

najčitanije