Kreću upisi u srednju školu

imp

Bezbrižno uživanje u ljetu za sisačke osmaše još će malo pričekati, barem dok se ne upiše željena srednja škola.
Na području Siska ima ih šest koje u 46 programa upisuju, odnosno imaju slobodnih mjesta za 714 učenika.
Industrijsko-obrtnička škola u 11 programa upisuje 100 učenika, Tehnička škola u 6 programa upisuje 128 učenika , Strukovna škola u 18 nastavnih programa upisuje 162 učenika, Ekonomska škola u 2 programa 66 učenika, Srednja škola Viktorovac u svojih 6 programa ima mjesta za 158 učenika i Gimnazija Sisak koja u 3 programa upisuje 100 učenika.
Za upis je važan prosjek zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda, odnosno zaključene ocjene iz zadnja dva razreda iz hrvatskog i stranog jezika te matematike, kao i triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja.
Učenici osmih razreda koji će ove godine upisivati srednje škole, a koji su se iskazali na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, mogu koristiti i dodatne bodove za rezultate ostvarene na tim natjecanjima.
Prijave i upisi u srednje škole i ove se godine provode elektroničkim putem kroz stranicu upisi.hr, a novost je ove godine da preko e-adrese škole učenici u školu mogu dostaviti svu potrebnu dokumentaciju, dakle, upisati se mogu i bez dolaska u školu.
Prijave počinju 8.srpnja. Učenici mogu odabrati najviše šest obrazovnih programa koji im se najviše sviđaju, najkasnije do 22. srpnja , kada će se zaključati mogućnost odabira. Nakon toga datuma započinje proces ispisivanja prijavnica, a kad se prijavnice zaprime, objavljuju se konačne rang liste. One će se znati 25.srpnja.
Više o upisima imate ovdje.

najčitanije