Kreću upisi u srednju školu

imp

Bezbrižno uživanje u ljetu za sisačke osmaše još će malo pričekati, barem dok se ne upiše željena srednja škola.
Na području Siska ima ih šest koje u 47 programa upisuju, odnosno imaju slobodnih mjesta za 670 učenika.
Industrijsko-obrtnička škola u 10 programa upisuje 92 učenika, Tehnička škola u 5 programa upisuje 104 učenika , Strukovna škola u 21 nastavni program upisuje 160 učenika, Ekonomska škola u 2 programa 60 učenika, Srednja škola Viktorovac u svojih 6 programa ima mjesta za 154 učenika i Gimnazija Sisak koja u 3 programa upisuje 100 učenika.
Za upis je važan prosjek zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda, odnosno zaključene ocjene iz zadnja dva razreda iz hrvatskog i stranog jezika te matematike, kao i triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja.
Učenici osmih razreda koji će ove godine upisivati srednje škole, a koji su se iskazali na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, mogu koristiti i dodatne bodove za rezultate ostvarene na tim natjecanjima.
Osim što je izravan upis i na dalje rezerviran za državne i međunarodne prvake koji su kao pojedinci bili pobjednici nekoga od natjecanja u znanju od 5. do 8.razreda, profitirat će i članovi najboljih skupina. Vrednovat će se i sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, pa će svaki učenik koji je ondje dospio, ali nije osvojio neko od prva tri mjesta ni kao pojedinac ni član ekipe, ipak dobiti – jedan dodatni bod.
Prijave počinju 26.lipnja točno u podne. Učenici mogu odabrati najviše šest obrazovnih programa koji im se najviše sviđaju, najkasnije do 10. srpnja , kada će se zaključati mogućnost odabira. Nakon toga datuma započinje proces ispisivanja prijavnica, a kad se prijavnice zaprime, objavljuju se konačne rang liste. One će se znati 13.srpnja.
Više o upisima imate ovdje.

najčitanije