Kreću pripreme za natkrivanje sisačkog klizališta

imp

261020211635282874.jpeg

Klizalište Zibel konačno će biti natkriveno. Imenovanjem tehničke komisije krenuli se se kotrljati kotačići u smjeru pripremanja za raspisivanje natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja natkrivanja polivalentnog igrališta i rekonstrukcije rekreacijskog centra Zibel.

U sklopu tog projekta planira se nakriti klizalište ali i urediti dotrajale tribine, povećati kapacitet svlačionica i pomoćnih prostorija. Planiranje objavljivanja natječaja je kraj veljače ili početak ožujka.

Ovim projketom produžit će se i hokejaška i klizačka sezona u Sisku, gradu dugogodišnje tradicije klizanja i igranja hokeja na ledu. Područje obuhvata idejnog arhitektonskog rješenja je igralište, odnosno otvoreno klizalište, tribina koja se proteže na zapadnoj i južnoj strani igrališta te drvena konstrukcija nadstrešnice s klupama na sjevernoj strani igrališta.

Klizalište Zibel, sastoji se od klizališta s tribinama, dvorane za stolni tenis, plesne dvorane i kuglane i omiljeno je okupljalište Siščana ne samo u zimskom periodu. Tradicija klizanja u Sisku duža je od 80 godina, pa smo s velikim osmjehom na usnama dočekali ovu vijest o natkrivanju klizališta.

najčitanije