Kreće "Sisak smile"

imp

261020211635284853.jpeg

Od svibnja prošle godine u Sisku djeluje udruga Futura. Riječ je o Udruzi za razvoj koju su zajedničkim snagama osnovale sestre Sanja Tomašinec i Ivana Damjanović.

“Osnovana je sa ciljem da se razvija kreativnost, zatim mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja i da na neki način omogućimo i pomognemo ljudima koji bi željeli raditi određene projekte i realizirati svoje zamisli da se oforme i da na neki način uspiju u tim svojim nakanama” – kazala nam je Sanja Tomašinec, dodajući kako udruga broji dvadesetak čkanova.
Jedan od njihovih prvih osmišljenih projekata biti će predstavljen ovaj vikend. To je priča koja se zove “Sisak smile”, a zamišljena je kao dio adventskih događanja u Sisku “Puno ljudi se uključilo u organizaciju tako da ćemo imati niz raznih manifestacija i promocija tijekom tjedan dana” – dodaje Tomašinec.

Program Božićnog festivala kreativnih ideja i dobrog raspoloženja:

13. 12. subota, 12:00 sati — Predstavljanje knjige „Sisak Smjehograd“ autorica Ive Dužić i Kristine Mareković,
dragi gosti: Dječji zbor grada Siska „Crescendo“

15. 12. ponedjeljak — 19:00 sati — Damir Kukuruzović i band,
Predstavljanje knjige Sandre Drnić , drage gošće: ŽVS Lađarice

17. 12. srijeda — 19:00 sati —Predstavljanje knjige Maje Šiprak
„Nebo je granica“,
dragi gosti: Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ iz Martinske Vesi

19. 12. petak— 18:30 sati — Predstavljanje akademskog slikara
Ivana Novaka, Prezentacija Vinarije „Florijanović“,

Cijeli ovaj projekt Sisak smile obuhvaća predstavljanje i izložbu kreativnih ideja, hobija, promocije knjiga, kulturno umjetničke i glazbene programe, radionice, druženja i potpore sudionicima i građanima odnosno posjetiteljima u potrazi za kvalitetnim, unikatnim rukotvorinama i prije svega radosti u ovo adventsko doba.

Božićni festival kreativnih ideja – Sisak smile svoja vrata službeno otvara sutra, 13.prosinca u podne, u Ulici Matije Gupca 15, a za vrijeme trajanja festivala bit će otvoren svakodnevno od 10 do 21 sat.

najčitanije