Kreće projekt rekonstrukcije atletske staze

imp

Sa 630 tisuća kuna Središnji državni ured za šport sufinancirat će rekonstrukciju atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku.
Vidljivo je to iz Ugovor o sufinanciranju projekta Rekonstrukcija atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku kojeg je sa Središnjim državnim uredom za šport u Zagrebu u ime Grada Siska danas potpisala gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

atletska staza ugovor
Realizacijom projekta rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku , doprinijet će se prije svega unapređenju atletike kao sporta koji u Sisku ima dugu tradiciju, čak od 1912. godine.
Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon njegove realizacije, nova staza će se koristiti za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih, državnih, ali i zahtjevnih uvjeta međunarodnih natjecanja do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke.
Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupne koje realiziraju programske aktivnosti iz područja atletskog sporta.

najčitanije