Kreće 50. Sajam cvijeća

st

Jubilarni, 50. Sajam cvijeća imao je, napokon, sreće s vremenskim prilikama – kad je trebalo, kiša je padala, a bilo je i sunca, što znači da već sad ima puno rascvjetanih sadnica. S druge strane, Sajam cvijeća, koji nekako već redovito muku muči s lošim vremenom u dane održavanja, ove bi godine uglavnom trebao proći bez kiše.
Standardna ponuda na Sajmu cvijeća neće izostati – bit će tu proizvođači cvijeća, suvenira, obrtnici, opegeovci. Uz stalne goste iz sisačkih vrtića i osnovnih škola, ove godine dolaze i učenici cvjećarskih srednjih škola iz Petrinje, Zagreba i Vinice, koji će svojim cvjetnim kreacijama urediti Spačeke, legendarne aute koji ove godine također slave 50. rođendan.
Novost je još jedan veliki šator koji će ogostiti obrtničke komore i udruge iz cijele Hrvatske, a svi su dobili i poseban zadatak.
‘Naši gosti rade cvjetne aranžmane na temelju povijesnih fotografija sisačkog Sajma cvijeća. Krećemo sa 1967. godinom, preko sedamdesetih, osamdesetih pa do danas. Svaka udruga ili komora dobila je jedno desetljeće’, rekla nam je Danijela Gotal Grgurač, jedna od onih glavnih realizatora cijele manifestacije.
Na otvorenje Sajma cvijeća, koje je na rasporedu u petak, 5. svibnja, sugrađane je pozvala i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Mislim da će ove godine Sajam cvijeća biti posebno lijep budući da slavimo veliku obljetnicu i prisjećamo se davnih dana kada su u okolici Topolovca bila polja tulipana i ostalog cvijeća. Danas nastojimo nastaviti tu tradiciju, njegovati ljubav prema cvijeću, uređenju okoliša i ljubav prema našem gradu i sve to prenijeti i na naše najmlađe. Očekujemo sunce i lijepo vrijeme’, rekla je gradonačelnica.
Također, uručene su i nagrade učenicama čiji su radovi proglašeni najboljima u sklopu natječaja ‘Sisak u cvijeću’ kojeg je povodom 50. obljetnice Sajma cvijeća organizirao Grad Sisak. Prvu nagradu, dron, osvojila je Ana Crneković, učenica 8.a razreda OŠ Galdovo čiji rad krasi i jumbo plakat Sajma cvijeća. Drugu nagradu, tablet, osvojila je Laura Gorenak, učenica 4.a razreda OŠ Viktorovac, a treća nagrada, mobitel, pripala je Petri Pavković, učenici 8.b razreda OŠ Viktorovac. Posebne nagrade uručene su Katarini Tečec iz OŠ 22. lipnja i produženom boravku OŠ Viktorovac čije su učenice predale jedan rad, a na njemu su radile Mia Jajčinović, Klara Kolar, Lina Lončar, Una Matić i Tena Pišonić.

najčitanije