Kreativni Uskrs u zlatnim godinama

st

261020211635270764.jpeg

Osobe zlatne dobi osobe su koje iza sebe imaju niz godina rada i truda. Da te osobine u kasnijim godinama ne blijede, dokaz su i korisnici Doma za starije i nemoćne Sisak koji su predstavili rezultate radionice uskršnjih ukrasa u sklopu programa Dnevnog boravka 3+2.
Pisanice, pilići i zeke popunili su štandove u predvorju Doma, a radi se redom o ručnim radovima korisnika koji su svoje vrijeme odlučili iskoristiti na kreativan način.
Branka Mileković, jedna od vrijednih korisnica Doma, rekla je kako su dvije grupe Dnevnog boravka čak tri mjeseca radile na izloženim ukrasima.
‘Ima heklanih stvari, bojanih stvari, pisanica, vaza, cvijeća i svega od umjetnog materijala. Lijepo nam je, Dnevni boravak mi je produžio život’, rekla je gospođa Branka.
Na rezultate radionice, kao i na korisnike, ponosna je i ravnateljica, Ružica Čakširan.
‘Izrađivati ovako zahtjevne unikatne predmete nije lako. Bio je to dugotrajan rad naših korisnika i rezultati su ovdje.’
Sisački Dom za starije i nemoćne jedan je od od onih koji svoj rad baziraju na aktivno provedenom vremenu, što ga čini jednom od kvalitetnijih ustanova tog tipa u Hrvatskoj.
‘Ova ustanova ima nadstandard – to je dodana vrijednost u kvaliteti usluge Doma, a to znači da je to i dodana vrijednost u kvaliteti života naših starijih sugrađana. Mnoge ustanove ne uspjevaju napraviti ovakav iskorak’, rekao je Goran Grgurač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grada Siska, a s njim se slaže i njegov kolega iz Sisačko-moslavačke županije, Darko Srbljanin.
‘Dnevni boravak 3+2 je primjer dobre suradnje između agilne uprava i lokalne te regionalne samouprave. Sredstava je sve manje, no najmanje se smanjivalo upravo u području socijalne skrbi. Podržavamo sve aktivnosti koje doprinose boljem i kvalitetnijem životu, kako u organiziranom smještaju, tako i za ljude starije životne dobi koji su smješteni vaninstitucionalno’, zaključio je Srbljanin.

najčitanije