Korona privremeno zaustavila investicije na Gradskoj tržnici Sisak

imp

S popuštanjem epidemioloških mjera i sisačka tržnica se pomalo vraća u stari ritam.
„Konačno smo u punom sastavu. Jako smo zadovoljni jer je tržnica puna, da je živo na način kako smo mi navikli u ovo doba godine. Iskreno, bilo je jako otužno gledati onih tjedan dana praznu tržnicu sve dok nismo uspjeli otvoriti specijalizirane trgovine.“rekla nam je direktorica Tržnice Danka Koštić.
Kako bi zakupci lakše preživjeli ono vrijeme kad nisu radili u suradnji s Gradom, odnosno gradonačelnicom Kristinom IKić Baniček, kaže direktorica oprošten im je dio zakupnine. „Za travanj je u cijelosti otpisan najama poslovnih prostora kao i za 12 dana u ožujku. Za isti period otpisana je i komunalna naknada.“

plac 5 plac 4 plac 3 plac 2
Početkom godine Tržnica je krenula u nekoliko investicija, i te investicije je korona, napominje Koštić, privremeno zaustavila. „Mi smo tijekom siječnja i veljače odradili tri krucijalne investicije, rekonstrukciju plinskih instalacija u sutrerenu, rekonstrukciju kompletnih hladnjača, zamijenili nekoliko rashladnih vitrina te kupili novi pres kontejner. Sve smo to uspjeli odraditi, kako se kaže, pet do dvanaest. Korona je nažalost prekinula taj naš plan izgradnje investicija za ovu godinu, ali samo privremeno.“, istaknule je direktorica.
Za kraj podjetimo da tržnica svakodnevno radi od 6 do 20 sati, s tim da je propisano radno vrijeme za zelenu tržnicu i poslovne subjekte u čvrstom objektu od ponedjeljka do subote od 7 do 14 sati. Tržnica nedjeljom ne radi.
I dalje vrijede sve preporuke Stožera. „Dok god Stožer civilne zaštite RH a i naš lokalni Civilni stožer ne proglasi mjere nevažećima Gradska tržnica Sisak ima jedan ulaz , jedan izlaz, dezinfekcijska sredstva, dežurne na ulazu i razmak se mora poštivati.“, kaže direktorica Tržnice Danka Koštić.

najčitanije