Konstituirano sisačko Gradsko vijeće – predsjednik je nezavisni Bojan Dadasović

imp

251020211635198650.jpeg

Konstituirano je sisačko Gradsko vijeće, a za predsjednika je izabran nazavisni Bojan Dadasović.

konstituirajuća sjednica 9 konstituirajuća sjednica 8

Rezime je to današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Siska. Novi saziv Gradskog vijeća ima 21 vijećnika, a nakon što su položili prisegu izabrali su članove Mandatne komisije, članove Odbora za izbor i imenovanja te predsjednika i potpredsjednike Gradskog vijeća.
Podsjetimo, po 8 mandata u Gradskom vijeću dobile su koalicije predvođene HDZ-om i SDP-om, tri mandata je dobila kandidacijska lista grupe birača Bojana Dadasovića, te po jedan mandat Domovinski pokret i kandidacijska lista grupe birača Zorana Sertića.

konstituirajuća sjednica 4 konstituirajuća sjednica 2
Već sam izbor Mandatnog povjerenstva pokazao je kome su se priklonili nezavisni vijećnici u Gradskom vijeću.
Pa je tako s 12 glasova za, 8 protiv i jednim suzdržanim glasom izabrana Mandatna komisija u sastavu Marko Rafaj (nezavisna lista Bojana Dadasovića) predsjednik, Zoran Sertić (nezavisa lista Zorana Sertića), zamjenik predsjednika i Miša Majkić Vukčević (SDP-ova koalicija) član komisije.
Protiv su glasali predstavnici HDZove koalicije, za nezavisna lista Bojana Dadasovića, nezavisna lista Zorana Sertića i SDPova koalicija, a suzdržan je bio Srećko Telar (Domovinski pokret).
Isti omjer glasova bio je i za izbor članova Odbora za izbor i imenovanja. Na te su funkcije izabrani predsjednik Zoran Sertić (nezavisna lista Zorana Sertića), zamjenik predsjednika Željko Đermanović (SDP-ova koalicija) i članovi Sonja Borić (nezavisna lista Bojana Dadasovića), Marko Rafaj (nezavisna lista Bojana Dadasovića) i Vesna Štengl (HDZ-ova koalicija).

konstituirajuća sjednica 3 konstituirajuća sjednica 1

Bojan Dadasović je za predsjednika sisačkog Gradskog vijeća izabran s 12 glasova novoizabranih vijećnika (tri vijećnika njegove Nezavisne liste, nezavisni Zoran Sertić i osam vijećnika SDP-ove koalicije). Protiv je bilo osam vijećnika HDZ-ove koalicije dok je suzdržan bio Srećko Telar (Domovinski pokret). Za potpredsjednike Vijeća, uz identični ishod glasanja, su izabrani Zoran Sertić (nezavisni) i Miša Majkić Vukčević (SDP).
„U ovom trenutku zapala nas je sve vrlo odgovorna funkcija u kojoj mi moramo pokazati našu ozbiljnost, naše stranačke sitne interese staviti sa strane i raditi u interesu svih građana, a neki su ovdje u blizini i u stambenim kontejnerima. Radi svih njih trebamo pokazati ozbiljnost i krenuti raditi. Ono što vam ja, kao predsjednik Gradskog vijeća, mogu jamčiti da ću sve vaše prijedloge razmotriti i sukladno odredbama Statuta i Poslovnika uvrstiti u dnevni red sjednica. Svi imate jednaka prava i jednake dužnosti u ovom Gradskom vijeću te očekujem konstruktivni rad, dijalog i zajedništvo. Nažalost, danas nismo poslali poruku zajedništva iz Grada Siska, a to je ono što sam ja i moja nezavisna lista od početka zagovarao. Nije to dobar početak, ali vas pozivam sve na suradnju i da zajedno djelujemo u općem interesu. Naš grad je to zaslužio, živimo u najljepšem gradu kontinentalne Hrvatske, pokažimo ozbiljnost i krenimo u ozbiljni rad.“ – rekao je Bojan Dadasović prilikom preuzimanja dužnosti predsjednika Vijeća.

konstituirajuća sjednica 6 konstituirajuća sjednica 5

Prije same sjednice objavljeno je kako je Iva Šegović, izabrana vijećnica iz Nezavisne liste Bojana Dadasovića dala ostavku, a razlog je kako smo doznali njeno neslaganje s ovakvim razvojem situacije u sisačkom Gradskom vijeću. Umjesto nje u Vijeće je ušao Marsko Rafaj.

Inače, zbog nespojivosti dužnosti s funkcijom vijećnika umjesto gradonačelnice Kristine Ikić Baniček u Vijeće je izabran Zvonko Marincelj (SDP), umjesto dogradonačelnika Marka Kričke Lucija Hinić (SDP) te umjesto državne tajnice Željke Josić Tomislav Matleković (HDZ).

najčitanije