Koncert Pavela na Korzu – za veliko finale Državnog natjecanja mladih Crvenog križa

ibb

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak ove je godine domaćin 21. državnom Natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje će u Sisku okupiti više od 250 mladih, njihovih mentora i pratitelja iz cijele Hrvatske.
”Cilj natjecanja usmjeren je na motiviranje mladih za humanitarno djelovanje u zajednici i njihovo okupljanje radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa. Iznimno smo ponosni što će upravo grad Sisak i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak biti domaćin tako značajnom događanju”, kažu u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak.
Natjecanje obuhvaća provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeru znanja i vještina iz Pružanja prve pomoći.
Sudionici natjecanja u Sisak dolaze danas poslijepodne. Sutra će za njih biti organizirano cjelodnovne druženje, obilazak grada, sportske aktivnosti i radionice na Kupalištu Zibel, a navečer u 19.30h ekipe će se predstaviti i Siščanima na Pješačkoj zoni.
Otvorenje natjecanja je u subotu u 10 sati na pješačkoj zoni, a punktovi na kojima će se odvijati su Korzo, Šetnica Slave Striegla i prolaz Name.
Završava svečanim proglašenjem pobjednika u 20 sati na Korzu, bakljadom natjecatelja i koncertom grupe Pavel koji počinje u 21 sat.

najčitanije