Komunalne službe i vatrogasci su i dalje na terenu

imp

Ravnateljstvo civilne zaštite RH priopćilo je kako je zbog obilnih kišnih oborina na području Sisačko-moslavačke županije došlo do plavljenja podrumskih prostorija.

 

ŽC 112 Sisak zaprimio je veći broj poziva građana kojima je voda prodrla u podrumske prostorije i dvorišta. Najviše poziva bilo je iz Petrinje, Siska, Novske i Kutine.

 

“Komunalne službe i vatrogasci su na terenu i rade na ispumpavanju vode i povećanju protočnosti odvodnih kanala. Vreće s pijeskom dostavljene su od strane DVD-a Mladost za jednu kuću u Novom Selu.”, stoji u priopćenju Ravnateljstva.

 

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je kako na području Sisačko – moslavačke županije bilježi veći broj odrađenih tehničkih intervencija vatrogasaca kao posljedica jakog nevremena koji je zahvatio naše područje.

 

Radi se o intervencijama uklanjanja stabla/grane, ispumpavanju vode, sanaciji krovišta te izvida.

 

Tijekom petka, 16.rujna, zabilježeno je 77 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 195 vatrogasaca sa 82 vatrogasna vozila.

Zbog plavljenja prometnica i objekata na području Petrinje angažirano je 6 timova za poplave i 3 DVD-a, a u pripravnosti su i ostala dobrovoljna vatrogasna društva s područja županije.

 

 

Foto – Hrvatska vatrogasna zajednica

najčitanije