Komunalac zazelenio pješačku zonu

imp

261020211635263827.jpeg

Klupe, koševi i stalci za bicikle postavljeni su u pješačkoj zoni koja se polako priprema za svečano otvorenje – u subotu, 12.studenog,  i to Festivalom mladog škrleta i koncertom Massima.
Za postavljanje urbane opreme zaslužan je Komunalac koji je postavio 7 klupa, 10 košarica za smeće i 6 stalaka za bicikle u ulici S. i A. Radića, a u Kranjčevićevoj ulici bit će postavljene 4 klupe, 10 košarica za smeće i 6 stalaka za bicikle ( od kojih su neki već postavljeni).
Posebno su uređeni zeleni otoci – posađene su zimzelene trajnice i stabla kuglastog javora. Kuglasti javor odabran je zbog svojih izvrsnih sposobnosti prilagodbe urbanim prostorima i staništu. Sadi se u visoke žardinjere, a iz Komunalca su pojasnili da se sadi u visoke žardinjere bez dna budući da sami zeleni otoci nemaju dovoljnu dubinu tla da bi se moglo posaditi stablo. Žardinjerom bez dna omogućeno je stablu da kapilarnim putem iz tla crpi vodu i hranjive tvari i time mu se osiguravaju znatno bolji uvjeti za život, napominju u Komunalcu.
Pješačka zona imat će ukupno 23 stabla, a nakon sadnje površina zelenog otoka dobit će završni glanc malčiranjem površine jer se na taj način štite biljke, sprječava se zakorovljavanje površine a i estetski sve to izgleda urednije i ljepše.

pješačka zelenilo 2

najčitanije