Komunalac uštedio 600 tisuća kuna

imp

261020211635290048.jpeg

“Komunalac Sisak ostvario je brojne uštede od gotovo 600 tisuća kuna ne smanjujući dostignuti komunalni standard građana Siska. Zahvaljujući pro aktivnom radu nove uprave osim ušteda ostvarena je i izvrsna suradnja s građanima koji su postali “oči na terenu” Komunalca.” – rekao je govoreći o poslovanju Komunalca u prvoj polovici ove godine njegov direktor Goran Groš.

Sve je to ostvareno napominje Groš uz znatne uštede. Dugovi prema dobavljačima prepolovljeni su, a sva dugovanja svedena su u zakonske okvire od 60 dana. U prvih pola godine troškovi zaposlenih niži su za 410 tisuća kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uz to za 200 tisuća kuna smanjeni su izdaci za zaposlene u zadnja 4 mjeseca rošle 2013.godine.

Govoreći o nezadovoljstvu građana što se tiče košnje Groš je istaknuo kako su problem bili kišni dani kojih je bilo 19 u travnju ali i u svibnju. Sve je to stvorilo poteškoće, “Imamo jednu od najgorih sezona što se tiče vegetacije. Činjenica je da smo u zaostatku i nezadovoljan sam time, ali polako stižemo kositi sve lokacije.” – rekao je Groš.

Što se tiče planova za sljedeće razdoblje Groš ističe konačno uređenje fontana u centru grada ( na Trgu hrvatskih branitelja i na Šetalištu Vladimira Nazora kod Doma kulture). Tu su još i postavljanje novog dječjeg igrališta na Trgu 22.lipnja, dječjeg igrališta za djecu s posebnim potrebama na Trgu I. Meštrovića, te postavljanje zaštitne mreže na sportskom igralištu na Zelenom brijegu.

najčitanije