Komunalac uredio površinu oko ribičke kuće

mradenovic

261020211635209271.jpeg

Komunalac Sisak sanirao je i uredio površinu oko ribičke  kuće na Ciglarskoj grabi. U sklopu uređenja uklonili su postojeću ruševnu garažu, izradili pristupnu površinu prema sanitarnim čvorovima, pristupnu stazu objektu izradili su od stare cigle, postavili rubnjake i ukrasni kamen oko ruba objekta i uredili zelenu površinu te posijali travu. Radovi su trajali desetak dana.

Gradnja ribičke kuće je počela 2017.godine, a vrijednost radova je oko pola milijuna kuna. Kuća će se sastojati od višenamjenske prostorije s terasom, dvije uredske prostorije s pripadajućim sanitarijama i čajnom kuhinjom, a na istočnoj strani nalazit će se i javni wc-i.

komunalac ribicka 2 komunalac ribicka 3

Podsjetimo uređenje Ciglanske grabe počelo je čišćenjem obale u listopadu 2015.godine. Nakon čišćenja obale, na prostoru od 12 hektara, od čega 5 hektara zauzima vodena površina svake se godine dodatno radilo na uređenju i dodavanju novih sadržaja.

U proljeće godinu dana kasnije asfaltirana je staza oko jezera, postavljena je rasvjeta, sjenice i roštilji. Potom je uređeno i dječje igralište. Nastavilo se godinu kasnije s dodavanjem sportskih sadržaja,pa je tako u proljeće 2017.godine dovršen skate park i aktivna zona za vježbanje.

Foto: Komunalac Sisak