Komunalac radi novi Park osjetila

imp

Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje realizacije projekta Park osjetila u Dječjem vrtiću Sisak Novi, kojim je Sisačko-moslavačka županija dobila prvi park osjetila za djecu predškolske dobi, vrijednost ovakvog projekta prepoznata je i izvan granica našeg grada i županije.
Tako je Dječji vrtić Ružičnjak iz zagrebačkog Podsuseda, angažirao Komunalac Sisak za izradu idejnog projekta i za izvođenje radova za nastanak sličnog parka osjetila i u njihovom dvorištu.
Ovaj projekt parka osjetila, sadrži radove koji će prostoru dati funkcionalne, estetske i edukativne karakteristike. Novouređene komunikacijske staze bit će izrađene od različitih prirodnih materijala. Kretanje po takvim podlogama aktivira različite mišićne skupine, postiže se dinamika prostora, djeca uče kako koristiti sva svoja osjetila te „vidjeti“ prostor i sve što ih okružuje na drugačiji način, uče o različitostima, a sam boravak na otvorenom pozitivno utječe na koncentraciju, kreativnost i fizičku kondiciju. Sav biljni materijal koji će se ugraditi u park ima svoju unaprijed definiranu ulogu, a to je aktiviranje ciljanog osjetila ovisno u kojoj zoni parka se nalazite.
Komunalac Sisak prošli je tjedan započeo s radovima na izgradnji parka te ukoliko vremenske prilike ne budu otežavale radove, završetak se očekuje kroz tri tjedna. Projekt se odvija pod vodstvom krajobrazne arhitektice Morane Čulig, a vrijednost mu je 50.000 kn.

najčitanije