Kolapjani na Večeri dalmatinske pisme osvojili prvu nagradu žirija

mradenovic

251020211635198107.jpeg

Nakon sudjelovanja na završnoj večeri Festivala dalmatinskih klapa koja se prošlog vikenda održala u Omišu sisačka klapa Kolapjani nastavila je svoju ljetnu turneju. Nastupili su na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu i to na Kaštelanskom điru, poznatijem kao večer klapskih obrada.

Ove godine predstavili su se pjesmom „Kad  raziđe se dim“ za koju je glazbu napisao Arsen Dedić, tekst Krste Juras, a vokalni aranžman pripremila je Marijana Ivšić Kolić, voditeljica klape Kolapjani.

Kolapjani su osvojili prvu nagradu žirija, a pripalo im je i treće mjesto publike, kao i posebna nagrada Radio Splita za najbolju obradu pjesme.

Na ovom festivalu sisački Kolapjani nastupaju još od 2002. godine kada su bili apsolutni pobjednici i po ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda i po mišljenju publike, a nakon toga su povremeno nastupali i osvajali nagrade za izvedbu ili obradu skladbi.

Obzirom na naslov i tekst pjesme, te potres koji je prošle godine pogodio Petrinju, Sisak i okolicu, Kolapjani su pjesmu otpjevali sa posebnom emocijom i simbolikom uz suosjećanje sa svim stanovnicima Sisačko moslavačke županije i u znak zahvalnosti svima koji su pomogli i još uvijek pomažu u saniranju posljedica potresa.

Foto: FB stranica Klapa Kolapjani

najčitanije