Klinika Cleveland donirala ultrazvuk sisačkoj bolnici

mradenovic

251020211635197331.jpeg

Djelatnici Klinike Cleveland podrijetlom iz Hrvatske, sisačkoj su bolnici danas predali još jednu donaciju. Riječ je o još jednom ultrazvučnom uređaju. Podsjetimo, prije dva mjeseca donirali su također jedan uređaj za Službu za ginekologiju. Značajna je to donacija, ističe ravnatelj bolnice Tomislav Dujemenović, za bolnicu koja je u potresu pretrpila znatna oštećenja.

„Naša bolnica je u teško oštećena i sigurno će trebati puno vremena, novca i sredstava da se bolnica obnovi. Mi smo već napravili prve korake. Jedan dio bolnice smo osposobili, tako da imamo oko 190 kreveta. Bolnicu ćemo sigurno sanirati i obnoviti. Nama je značajno da se bolnica i dalje razvija i da omogućimo da ostanu i naši liječnici i naše sestre u bolnici. I upravo nam je zbog toga važna ova donacija ultrazvuka kojeg ćemo korisiti u radiologiji koji će značajno poboljšati dijagnostičku obradu naših bolesnika“, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović. Osim toga, dogovorila se i akademska suradnja sisačke bolnice s američkom klinikom i hrvatskim liječnicima koji tamo rade.

„Mislim da je ovo jedna super poveznica – što Hrvati iz dijaspore pomažu i stvaraju nove veze. Osim donacije aparata povezat će se i tako da liječnici iz sisačke bolnice dođu na mjesec ili dva učiti u Cleveland kliniku“, pojasnio je Ognjen Bagatin, predsjednik Udruge Pomaganje je uvijek IN.

Sisačku bolnicu posjetio je i endokrinolog Mario Škugor koji već godinama radi u Clevelandu. Klinika je nekoliko godina prije početka pandemije pokušala uspostaviti akademsku suradnju sa zdravstvenim institucijama i medicinskim fakultetima iz Hrvatske. Pandemija je program usporila, a čim granice opet otvore, program bi nastavio dalje

„Mi smo se dogovorili da bi prva došla endokrinologinja Alda Ranogajec, a nakon toga ćemo vidjeti. Mogu se potruditi naći najbolja mjesta za liječnike , mjesta koja bi im edukacijski bila najvrijednija. Od predsjednika Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka Tomislava Mihaljevića imamo punu podršku za nastavak ovakve suradnje“, zaključio je dr. Škugor.

najčitanije