Klinci iz Tratinčice uskoro će se igrati u hladu

st

261020211635267779.jpeg

‘Od sjemenke do šume’ prirodni je proces obnove pluća našeg planeta, ali i naziv projekta kojim će vrtić Tratinčica dobiti neophodan hlad u svom dvorištu. Uz podizanje Zelene zastave, što je velika čast za svaku odgojno-obrazovnu ustanovu, djeca iz DV Sisak Novi danas su prigodnim programom uveličala predstavljanje novog parka u dvorištu svog drugog doma.

Autorica projekta, krajobrazna arhitektica Morana Čulig, dugogodišnja je suradnica DV sisak Novi na raznim projektima.

‘Ovim smo projektom htjeli djeci približiti jednu ekološku priču, ali da od toga na kraju imaju i koristi te dobiju hlad za igru u dvorištu. Ovako im omogućujemo da se igraju u hladu i da nešto nauče’, rekla je Morana Čulig.

Sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih donacija OTP banke i INA-e, naglašava ravnateljica DV Sisak Novi, Ljubica Ivšić.

‘Posadili smo čitav niz drveća. Nedostatak hlad je uistinu problem, ponajviše zbog zdravlja djece. Dogovorili smo se da ćemo odraditi pošumljavanje dvorišta Tratinčice i ovo je prvi korak. To su prepoznali i sponzori kojima se zahvaljujemo.’

I Grad Sisak ima svog čovjeka koji je kao mali išao u Tratinčicu.

‘Prije svega želim zahvaliti sponzorima koji prate sisačke vrtiće. Čestitam svim zaposlenicima dječjih vrtića i zahvaljujem im se što predano rade svoj posao i na taj način čuvaju naše najveće bogatstvo, našu djecu’, rekao je dogradonačelnik Marko Krička.

Svijest o ekologiji i očuvanju okoliša važan je segment odrastanja. Sisački klinci s tim, srećom, nemaju problema.

najčitanije