Kinezi žele ulagati u Sisak

imp

Prezentacija Siska kao potencijalne lokacije tvornice za proizvodnju sustava baterija za električne automobile i velike baterijske sustave za industrijske pogone za europsko tržište, bila je tema  susreta zamjenika gradonačelnice Ivice Rendulića, predsjednice Gradskog vijeća Ivane Krčelić i direktorice Sisak Projekata Snježana Tomašević s predstavnicima kineske firme Anako Xu Yulin, Wenbing Ma i Connie Yang, koji su stigli u pratnji predstavnika Applied Ceramics i Sunceco te direktorom Applied Ceramicsa Milanom Sladojevićem. Naime, razmatra se mogućnost zajedničkog američko-kineskog ulaganja Sunceco i Anako tvrtki na području Europske unije, a uspješno poslovanje i dobra suradnja Applied Ceramicsa s lokalnom zajednicom potaknula je predstavnike Applied Ceramicsa u Sisku da predstave Sisak kao optimalnu lokaciju.
Na osnovu dobrog primjera pokretanja Applied Ceramicsa u Sisku, predstavnicima tvrtke Anako predstavljena je potencijalna lokacija u okruženju bivše Željezare Sisak. Tvrtka Anako uložila bi 20 milijuna dolara u proizvodno postrojenje, odnosno visoko automatiziranu liniju gdje bi u prvoj fazi posao našlo 50-tak osoba krajem 2018. godine. Nakon uspješno savladane prve faze, u drugoj fazi u drugom postrojenju bi se rekuperirali energetski sustavi, pa bi u konačnici tvornica zapošljavala još 50-tak zaposlenika.
Sisak je prepoznat kao prometno dobro povezana lokacija, a gradska uprava kao partner koji širom otvara vrata potencijalnim ulagačima te im pruža svu potrebnu pomoć i pogodnosti.

najčitanije