Kaznena prijava zbog kredita HBOR-a protiv Kristine Ikić Baniček

imp

Stranke okupljene u Domoljubnu koaliciju Sisak ( HDZ,HSLS, HSS,HSP AS, BUZ) podnijele su kaznenu prijavu protiv gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček zbog osnovane sumnje da je, kao gradonačelnica, iskoristila svoj položaj pa je u svom postupanju počinila kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.
Razlog podizanja kaznene prijave je kredit koji je podignuo Grad i time nam ističe Željko Krapljan, predsjednik sisačkog HDZ-a, vezao ruke do 2032.godine
„Ako ovih 50 milijuna kuna ode, mi više nemamo do 2032.godine niti dignuti kredita niti bilo što uložit. Vi danas za bilo kakav europski projekt morate imati sredstva za aplicirati i za sudjelovati. Mi si ovim kreditom zatvaramo sve mogućnosti i zato idemo sa kazennom prijavom da spriječimo podizanje kredita. Jer stvarno to nema smisla niti išta dugoročno rješava.“ – rekao je Krapljan.
Domoljubna koalicija smatra da je gradonačelnica prekršila svoje ovlasti, jer je u Ugovoru u čl. 11 navedeno da je rok za potpis i prihvat Ugovora 15 dana od dana primitka, a koalicija smatra da je taj rok istekao prije nego je Gradsko vijeće prihvatilo Ugovor na sjednici 20. kolovoza. Stoga ovaj dokument smatraju nevažećim.

najčitanije